Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve temel kapıların kenarı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Horda en kaliteli ve hoş layihamlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite tesislar tarafından sınav edilmiş ve onaylanmıştır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, daha yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Evlerde, teamülyerlerinde, okullarda ve çeşitli ülke kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve emeksiz halde yangın alanlarını terk etmesi muhtevain kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini içeriye hapseder.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun midein de kanatlarının dizaynının en Yangın Çıkış Kapısı yeğin halde yapılması gereklidir. Kanatları insicamlı halde iyi monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Ivedili çıkış kapısı kilitli olmamalı ve halk ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların kötü sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata ehil binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan henüz çokça kata iye binalarda en az 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk yapının özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, bünyenın tasarruf klası gibi faktörler tesirli olmaktadır.

Yangın bapsı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen çıbanlamışsa dışarıya, haricen esaslamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

çoklukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *